Yalnız Mesajı Göster

Arap Yemekleri

Eski 09-05-2012   #44
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arap Yemekleri




Hicaz Pilavı

MALZEMELER
400 gr kuşbaşı koyun eti
200 gr margarin
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet portakal
1 tutam safran
3 adet soğan

YAPILIŞ TARİFİ
Soğanları ayıklayın Yarım ay şeklinde doğrayın
75 grmargarini kızdırıp etleri ve soğanları kavurun 1/2 su bardağı sıcak
su ve tuz ekleyip 20 dakika pişirin
Pirinçleri yıkayıp sıcak su ile ıslatın Portakalın kabuğunu rendeleyin
Safranı çok az suda ıslatın Pirinci süzün Kalan margarinde kavurun
Nohut, safran ve rendelenmiş portakalı katın İki su bardağı sıcak su
ekleyip pirinçler suyunu çekene kadar pişirin Etlerle birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla