Konu
:
Böğürtlenli Granita
Yalnız Mesajı Göster
Böğürtlenli Granita
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Böğürtlenli Granita
içindekiler
270 gr böğürtlen
80 gr toz şeker
160 ml su
1 tatlı kaşığı limon suyu
hazırlanışı
Küçük bir sos tenceresinin içine toz şekeri ve suyu koyun
Toz şeker tamamen eriyip, sos hafifçe fokurdamaya başladığında ocağın altını kapatın
Limonu ekleyin
Bir kaşık yardımıyla sosu 1-2 dakika karıştırın ve iyice soğuyana kadar bekletin
Böğürtlenleri, el blenderiyle püre haline getirin
Soğuyan şerbetle bu püreyi karıştırın ve tel süzgeçten geçirin
Plastik veya çelik bir saklama kabına koyun ve kaşığın sırtıyla üzerini düzleştirin
Kapağını kapatın
Saklama kabını difrize yerleştirin ve 2 saat kadar bekletin
Bu sürenin sonunda difrizden çıkardığınız granitayı bir çatal yardımıyla kenarlardan içeri doğru harmanlayın
Çok fazla karıştırmamaya dikkat edin
Aksi taktirde granitanız sorbe olur
Kabı tekrar difrize koyun
Bir kaç saat (3-4 saat) daha difrizde bekletin
Ara sıra çatalla karıştırmaya devam edin
Ve nihayet servis sırası geldiğinde şık bardaklara paylaştırın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul