Yalnız Mesajı Göster

Böğürtlenli Granita

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Böğürtlenli Granita




içindekiler

270 gr böğürtlen

80 gr toz şeker

160 ml su

1 tatlı kaşığı limon suyu

hazırlanışı

Küçük bir sos tenceresinin içine toz şekeri ve suyu koyun Toz şeker tamamen eriyip, sos hafifçe fokurdamaya başladığında ocağın altını kapatın Limonu ekleyin Bir kaşık yardımıyla sosu 1-2 dakika karıştırın ve iyice soğuyana kadar bekletin

Böğürtlenleri, el blenderiyle püre haline getirin

Soğuyan şerbetle bu püreyi karıştırın ve tel süzgeçten geçirin

Plastik veya çelik bir saklama kabına koyun ve kaşığın sırtıyla üzerini düzleştirin Kapağını kapatın

Saklama kabını difrize yerleştirin ve 2 saat kadar bekletin

Bu sürenin sonunda difrizden çıkardığınız granitayı bir çatal yardımıyla kenarlardan içeri doğru harmanlayın Çok fazla karıştırmamaya dikkat edin Aksi taktirde granitanız sorbe olur

Kabı tekrar difrize koyun Bir kaç saat (3-4 saat) daha difrizde bekletin

Ara sıra çatalla karıştırmaya devam edin

Ve nihayet servis sırası geldiğinde şık bardaklara paylaştırın

Alıntı Yaparak Cevapla