Konu
:
Fırında Sebzeli Kuzu Budu Yemek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Sebzeli Kuzu Budu Yemek Tarifi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Sebzeli Kuzu Budu Yemek Tarifi
Malzemeler
:
1 kg
kuzu budu
2 çorba kaşigi margarin
5 su bardağı su
2 adet orta boy havuç
2 adet orta boy patates
4 adet soğan
1 baş sarımısak
1 kg
brüksel lahana
12 adet mantar
3 adet kereviz yaprağı
Tuz, nane, karabiber
Sos için:
2 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı
1 çorba kaşığı margarin
Yapilisi:
Kuzu budunu temizleyin
İnce bir bıçakla budun üzerinde açacağınız minik deliklere soyulmuş sarımısak dişlerini ve karabiberleri yerleştirin
Derin bir tencereye 5 bardak su koyun
Kuzu budunu ve soyulmuş sebzeleri ekleyin
Et yumuşayana kadar kısık ateşte kaynatın
Sebzeler hafifçe yumuşayınca teker teker süzerek kenara alın
( Lahana ve patatesler havuçlardan önce pişer
Bunun için sık sık kontrol edilmeli
)
Pişen budu fırın tepsisine yerleştirin
Yoğurt, yağ ve salçayı bir kapta beraberce karıştırın
Karışımı budun üzerine sürün
Etrafına lahana dışındaki sebzeleri dizin
Tencerede kalan suyu süzerek tepsiye aktarın
Eti orta ısılı fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin
Sebzelerin her iki tarafının da kızarması için ara sıra çevirin
Kızaran kuzu budunu servis tepsisine alin
Mantarları hafif yumuşak olan lahanalarla beraber iki kaşık margarinle bir tavada 5 dakika kavurun
Kavrulan lahana ve mantarları et etrafına dizerek servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul