Konu
:
İspanyol Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
İspanyol Yemekleri
09-05-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
İspanyol Yemekleri
ENDÜLÜS USULÜ SALÇALI SARDALYE
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
750 gram sardalye balığı,
20 gram çam fıstığı,
20 gram kuşüzümü,
25 gram çekirdeksiz İzmir üzümü,
2 baş soğan,
1 demet maydanoz,
1 çay kaşığı şeker,
yeteri kadar un,
2 çorba kaşığı halis üzüm sirkesi,
yeteri kadar zeytinyağı ve tuz
Yapımı: Kuş üzümüyle İzmir üzümünü ılık suya koyup yumuşatmalı
Sardalyelerin pullarını ve içlerini temizledikten sonra bol suda iyice yıkamalı
Sonra bir süzgeçte sularını iyice süzmsli
Çukurca bir tavaya bol zeytinyağını koymalı
Yağ kızınca una bulanmış sardalyeleri tavaya atıp her yanlarını iyice kızartmalı
Kızaran balıkları süzerek çıkarıp bir kenara koymalı
Beri yanda bir tavaya birkaç kaşık zeytinyağı koymalı
Yağ ısınmadan iri iri doğranmış soğanı içine atmalı ve tahta kaşıkla karıştırarak hafifçe kavurmalı
Soğanların rengi dönmeye başlarken tavaya iki çorba kaşığı üzüm sirkesi dökmeli
Şekeri de serptikten sonra çam fıstığını ve suları süzülmüş üzümleri katmalı
Ateşin ısısını azaltmalı ve tavadakileri bir süre kaynatmalı
Sardalyeleri pyrex bir kayık tabağa düzenli bir biçimde yerleştirmeli
Tavadakileri de sardalyelerin üstüne döktükten sonra kabı orta ısılı bir fırına sürmeli
5 - 10 dakika fırında tuttuktan sonra ince ince doğranmış maydanozu üstüne serpmeli
Bir dakika daha fırında tuttuktan sonra çıkarıp bir gün kadar bir kenarda dinlendirmeli
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul