Konu
:
İspanyol Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
İspanyol Yemekleri
09-05-2012
#
5
Prof. Dr. Sinsi
İspanyol Yemekleri
SANORİYA
Kullanılacak malzeme:
Çok olgun 1/2 kilo şeftali,
1 litre maden suyu,
100 gram toz şekeri,
sulu ve iri 1 portakal,
sulu ve iri 1 limon,
1 tutam dövülmüş tarçın,
1/10 litre ılık su
Yapımı: Şeftalilerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra bunları ufak ufak doğramalı
Şekeri ılık suda erittikten sonra şeftalilerin üstüne dökmeli
Bu kabın etrafını buzla çevirdikten sonra süzgeçten geçirilmiş limonun ve portakalın sularıyle maden suyunu katmalı
Tarçını da serptikten sonra karışımı en az bir saat kadar bir kenarda bırakmalı
Sonra şeftalileri ezerceslne sangriyayı ince delikli bir süzgeçten geçirip bir sürahiye boşaltmalı ve servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul