Konu
:
İspanyol Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
İspanyol Yemekleri
09-05-2012
#
6
Prof. Dr. Sinsi
İspanyol Yemekleri
ŞEFTALİ ŞERBETİ MADRİD USULÜ
Kullanılacak malzeme:
250 gram şeftali marmelâtı,
1 limonun suyu,
1 limonun beyazı çıkarılmış kabuğu,
1/2 litre su
Yapımı: Şeftali marmelâtını ince delikli bir süzgeçten geçirerek pyrex bir kâseye boşaltmalı, Buna limon kabuğuyla suyu kattıktan sonra kabı kuvvetli bir ateşe koyup birkaç defa karıştırmalı
Kaptakiler kaynamaya başlayınca üç dakika kadar ateşte tutup indirmeli
Limon kabuğunu attıktan sonra pyrex kâsedeki karışımı yeniden ince delikli süzgeçten geçirmeli
Buna süzgeçten geçirilmiş limon suyunu katmalı, bir - iki defa karıştırdıktan sonra bu şerbeti buz dolabına kaldırmalı ve servis vaktine kadar buzdolabında tutmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul