Konu
:
İspanyol Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
İspanyol Yemekleri
09-05-2012
#
8
Prof. Dr. Sinsi
İspanyol Yemekleri
CEVİZLİ ENDÜLÜS TATLISI
Kullanılacak malzeme:
300 gram un,
250 gram bal,
1 limon kabuğu
1 tatlı kaşığı anason tohumu,
1 bardak dövülmüş ceviz içi veya fındık içi,
yeteri kadar zeytinyağı,
1 çorba kaşığı toz tarçın
Yapımı: Kuvvetli bir ateşin üstüne oturtulmuş bir tavaya 1/10 litre zeytinyağıyle limonun kabuğunu koymalı
Tavadaki limon kabuğu kavrulunca bunu bir kevgirle çıkarmalı ve zeytinyağına anason tohumlarını serpiştirmeli ve tavayı ateşten almalı
Tavadaki zeytinyağını porselen bir kâseye boşaltmalı
Bunun üstüne azar azar 250 gram unu katmalı
Karıştırmaya ara vermeksizin bu hamuru mermere koyup iyice yoğurmalı
Hamur, kıvamını bulunca unlanmış mermerin ortasına almalı
Hamuru da unlayıp merdaneyle açarak inceltmeli
Hamur tabakası bir-iki milimetre inceliğinde bir yufka durumuna gelince bunu, her yanı dörder santim uzunluğunda kare biçimindeki parçalara kesmeli
Hamur tabakası küçük parçalara bölündükten sonra olduğu gibi bırakılmalı ve bu biçimde yarım saat kadar dinlendirmeli
Dövülmüş ceviz içini tarçınla iyice harmanladıktan sonra bu karışımdan birer tutam alarak hamur parçalarının tam ortasına yerleştirmeli
Sonra ceviz içleri ortada kalacak biçimde her hamur parçasını İkiye katlamalı ve uçlarını ıslatarak bir-leştirmeli
Bir derin kaba bol zeytinyağı koyup bunu kızdırmalı
Yağ kızınca cevizleri bunun içine atmalı, kızaranları kevgirle süzerek tavadan çıkarıp bir kaba koymalı
Yarım bardak suyla birlikte çok hafif bir ateşte ısıtılan balık bir-iki dakika kaynattıktan sonra cevizlerin üstüne boşaltmalı
Hamur şerbeti çekince servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul