Konu
:
İspanyol Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
İspanyol Yemekleri
09-05-2012
#
12
Prof. Dr. Sinsi
İspanyol Yemekleri
İSPANYOL HALKASI
(churros)
Kullanılacak malzeme:
1/2 kilo un,
50 gram tereyağı,
1/2 litre su,
1 çay kaşığı tuz,
1+1/2 bardak zeytinyağı
Yapımı: Tuzla yağı ve suyu porselen bir tencereye koyup kaynatmalı
Su kaynamaya başlayınca tahta bir kaşıkla çabuk çabuk karıştırarak unu azar azar katıp bu yağlı suya yedirmeli
Böylece oldukça yumuşak bir hamur elde edinceye kadar tenceredekileri karıştırarak pişirmeli
Hamur kıvamını bulunca tencereyi ateşten indirip bir kenarda soğumaya bırakmalı
Hamur soğuyunca bunu bir sıkma tulumuna doldurmalı
Beri yanda zeytinyağını derince bir tavaya koyup kızdırmalı
Yağ kızınca sıkma tulumunu doğrudan doğruya yağın içine sıkarak açıldığında 15 santim kadar olacak yuvarlak ve helezonî simitler yapmalı
Her defasında bir-iki halka pişirerek eldeki hamuru tüketmeli
İspanyolların «churros» diye andıkları bu halkalar sıcak bir çikolata veya kakaoyla servis edilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul