Konu
:
İspanyol Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
İspanyol Yemekleri
09-05-2012
#
13
Prof. Dr. Sinsi
İspanyol Yemekleri
VALANSYA SALATASI
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
200 gram pirinç,
4 olgun ve sert domates,
2 yeşil dolmalık biber,
1 kaşık hardal,
yeteri kadar zeytinyağı,
üzüm sirkesi,
tuz ve karabiber
Yapımı: Pirincin darısını ve taşlarını ayıkladıktan sonra tuzlu kaynar tuzlu suya atmalı ve pişinceye kadar haşlamalı
Pirinç pişince bunun suyunu süzmeli ve pirinci bir tepsiye koyup tepsiyi sıcak fırına sürmeli
Pirinçler kuruyunca (sadece kuruyacak, kavrulmayacak) bunları salata kâsesine koymalı
Bu arada dolmalık biberin kabuklarını kömür ateşinde kavurmalı
Kavrulmuş zar gibi ince kabukları ayıkladıktan sonra biberleri yıkayıp kurulamalı
Sonra bunları küçük parçalara doğramalı
Domatesleri ince dilimlere doğramalı ve çekirdeklerini çıkardıktan sonra biber parçalarıyle birlikte pirincin üstüne yaymalı
Bir küçük kâsede bol zeytinyağıyle siraaai ve tuzla karabiberi iyice çırpmalı
Sonra bu birbirine iyice yedirilmiş salçayı salatanın üstüne gezdirerek dökmeli; salata kâsesini sofraya çıkarıp servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul