Konu
:
İspanyol Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
İspanyol Yemekleri
09-05-2012
#
37
Prof. Dr. Sinsi
İspanyol Yemekleri
Salmohero (İspanya)
MALZEMELER
4 adet orta boy havuç (çok ince rendelenecek)
Yarım su bardağı iç badem (çok ince çekilecek)
1 adet büyük boy kuru soğan (yemeklik ince kıyılacak)
3 diş sarmısak (dövülecek)
1 dilim bayat ekmek (ıslatılacak)
1 adet orta boy domates (tavla zarı şeklinde küp doğranacak)
1 adet yeşil sivri biber (ince halka şeklinde dilimlenecek)
Süslemek İçin;
2 adet haşlanmış katı yumurta
Sos İçin;
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
3 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Öncelikle havuçları rendenin en ince gözünde rendeleyelim
Kabukları
soyulmuş iç bademi çok incecik dövelim ya da çekelim
Şimdi de bir mutfak robotunun içine doğranmış kuru soğan, dövülmüş
sarmısak, ıslatılmış ve suyu sıkılmış ekmek, ince kıyılmış domates ve biber
koyarak 1-2 dakika kadar çekelim
Çok ince taneli bir karışım elde edelim
Sonra içine sos malzemeleri olan zeytinyağı, sirke, tuz, karabiberi
ekleyerek, tekrar robotto 1 dakika kadar çekelim
Öte yandan derin bir karıştırma kabının içinde rende havuç ve çekilmiş
bademleri karıştıralım
Üzerine robotta hazırladığımız sosu gezdirerek iyice
harmanlayalım
Servis tabağına düzgünce yerleştirilip, dilimlenmiş katı
yumurtalarla süsleme yapalım ve servise sunalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul