09-05-2012
|
#9
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alman Yemekleri
BATON SALE (Alman)
250 gram un (5 kahve fincanı)
30 gram maya
2 adet yumurta sarısı
1/2 çorba kaşığı tuz
50 gr tereyağı
3/4 çorba kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 adet yumurta sarısı
110 gram süt (1 5 kahve fincanı)
1) Hamur tahtası üstüne, 250 gram un eledikten sonra, ortasını havuz gibi açmalı, sonra açık olan bu yere az sütle iyice ezilmiş olan maya, erimemiş bir halde 2 5 silme, çorba kaşığı tereyağ, 10 gram tuz, 5 gram pudra şekeri 1 adet yumurta sarısı ile azar azar olmak üzere 1 5 kahve fincanı süt katarak, iyice yuğurmak suretile bunları sıkıca bir hamur yapmalı ve 1 ilâ 2 saat kadar dinlenmeye bırakmalıdır
2) Hamur dinlendikten sonra, bunu 10 müsavi parçaya keserek, her bir küçük parçanın üstüne evvelâ 1 sonra da iki avuç ile bastırmak ve yuvarlamak suretile bu hamurları bir kurşun kalem kalınlığında 25-30 santim kadar uzatmalı sonra da bunları bir fırın tepsisine uzunluklarına döşemelidir
3) Sonra tepsiye döşemiş olduğumuz bu hamurların üstlerine çalkanmış 1 adet yumurta sarısını bir fırça ile sürdükten sonra, yumurtaların üstlerine de yarım çorba^kaşığı kadar tuz serpmeli, sonra da bunları orta hararetteki fırına sürerek baton salelerin üstleri nar gibi kızarmcaya kadar aşağı yukarı, 20 dakika pişirmeli ve fırından alarak servis yapmalıdır
|
|
|