Konu
:
Alman Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Alman Yemekleri
09-05-2012
#
11
Prof. Dr. Sinsi
Alman Yemekleri
BİSKÜVİ ÇORBASI (Biskuitschöberl)
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
2 yumurta,
1 kaşık kadar tereyağı,
50 gram un,
1
5 litre (6 bardak) et suyu veya tavuk suyu,
yeteri kadar tuz
Yapımı: Yumurtaların sarılarını çırparak iyice köpürtmeli
Çırpmaya ara vermeden, elekten akıtarak una azar azar katmalı ve yumurtanın sarısına yedirmeli
Bir tutam tuzla yumurtaların aklarını porselen bir kâsede çırparak kar köpüğü durumuna getirmeli
Sonra bu köpükten kaşıkla alarak yavaş yavaş karıştırılmakta olan unlu yumurtaya katıp yedirmeli
Bu karışımı yağa ve una bulanmış bir kalıba veya tepsiye boşaltıp kabı 175 dereceye göre kızdırılmış fırına sürmeli
Bisküvit hamuru iyice pişince kalıbı veya tepsiyi fırından çıkarıp soğumaya bırakmalı
Bisküvit soğuyunca bunu küçük parçalara doğramalı ve çorba servis kâsesine bosaltmalı
Et suyunu veya tavuk suyunu kaynatmalı ve kâsedeki bisküvit parçalarının üstüne döküp sıcak sıcak servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul