Yalnız Mesajı Göster

Alman Yemekleri

Eski 09-05-2012   #17
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alman Yemekleri




POMFRİT (ALMANYA)

Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
1 kilo patates,
bol yer fıstığı yağı veya ay çiçeği yada mısırözü yağı,
yeteri kadar tuz

Yapımı:
Patateslerin kabuklarını önce yıkayıp sonra soymalı Kabuğu soyulan patatesleri yarımşar santim kalınlığında dilimlere, bu dilimleri de gene yarımşar santim eninde çubuklar elde edecek biçimde doğramalı ve doğranmış patatesleri kullanılacakları vakte kadar soğuk su içinde tutmalı Bütün patateslerin kesilmesi sona erince telkafesli cips ızgara tenceresine bol yağ boşaltıp kabı ateşe oturtmalı Yağ kızınca (dumanı tütmemelidir) tel sepete suyu süzülmüş patatesleri üçte ikisine gelinceye kadar doldurup sepeti tenceresine daldırmak Vakit vakit karıştırarak patatesleri pembeleşinceye kadar kızartmalı Sonra bir dakika İçin sepeti yağın içinden çıkarmalı Kabın altındaki orta ısılı ateşi kuvvetlendirmen Yağ iyice kızınca tel sepeti tekrar tencerenin içine daldırmalı ve patatesler nar gibi kızarıncaya kadar sepeti öylece kabın içinde tutmalı Patatesler iyice kızarıp kıtırlaşınca tel sepeti havaya kaldırıp yağını süzmeli ve tel sepetteki patatesleri servis tabağına aktarmalı Üzerlerine tuz serpmeli ve hemen sofraya götürüp servis yapmalı

Alıntı Yaparak Cevapla