Konu
:
Alman Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Alman Yemekleri
09-05-2012
#
17
Prof. Dr. Sinsi
Alman Yemekleri
POMFRİT (ALMANYA)
Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
1 kilo patates,
bol yer fıstığı yağı veya ay çiçeği yada mısırözü yağı,
yeteri kadar tuz
Yapımı:
Patateslerin kabuklarını önce yıkayıp sonra soymalı
Kabuğu soyulan patatesleri yarımşar santim kalınlığında dilimlere, bu dilimleri de gene yarımşar santim eninde çubuklar elde edecek biçimde doğramalı ve doğranmış patatesleri kullanılacakları vakte kadar soğuk su içinde tutmalı
Bütün patateslerin kesilmesi sona erince telkafesli cips ızgara tenceresine bol yağ boşaltıp kabı ateşe oturtmalı
Yağ kızınca (dumanı tütmemelidir) tel sepete suyu süzülmüş patatesleri üçte ikisine gelinceye kadar doldurup sepeti tenceresine daldırmak Vakit vakit karıştırarak patatesleri pembeleşinceye kadar kızartmalı
Sonra bir dakika İçin sepeti yağın içinden çıkarmalı
Kabın altındaki orta ısılı ateşi kuvvetlendirmen
Yağ iyice kızınca tel sepeti tekrar tencerenin içine daldırmalı ve patatesler nar gibi kızarıncaya kadar sepeti öylece kabın içinde tutmalı
Patatesler iyice kızarıp kıtırlaşınca tel sepeti havaya kaldırıp yağını süzmeli ve tel sepetteki patatesleri servis tabağına aktarmalı
Üzerlerine tuz serpmeli ve hemen sofraya götürüp servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul