Konu
:
Alman Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Alman Yemekleri
09-05-2012
#
19
Prof. Dr. Sinsi
Alman Yemekleri
SOSLU FÜME BALIK (ALMANYA)
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
8 dilim füme edilmiş som balığı filetosu (herhangi bir başka balık da olabilir),
1/2 litre et suyu,
1 fiske cevz-i bevva,
30 gram un,
50 gram margarin yağı,
yeteri kadar tuz ve karabiber,
1-2 sap maydanoz
Yapımı:
Bir kuşanede 25 gram margarin yağını eritmeli
Bunu çabuk çabuk karıştırırken elekten akıtarak unu azar azar katıp yağa yedirmeli
Yağlı unu bir dakika kadar karıştırarak kavurduktan sonra kaynar et suyunu sicim gibi ince akıtarak buna yedirmeli
Karıştırmaya ara vermeden salçayı tuzlayıp biberlemeli ve bir fiske de cevzi bevva serpmeli
Sos biraz koyulaşınca kuşaneyi ateşten indirmeli
Bir kenarda duran çiğ margarin yağını parçalara bölüp bunun içine atmalı ve karıştırarak yedirmeli
Balık dilimlerini rulo yaparak bir servis tabağına yerleştirmeli
Bunun üstüne kaynar salçayı dökmeli ve bir-iki sap maydanozla süsledikten sonra sofraya götürüp servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul