Yalnız Mesajı Göster

Alman Yemekleri

Eski 09-05-2012   #32
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alman Yemekleri




Bienenstich

Kullanılacak Malzemeler
4 yumurta
175gr şeker
175gr un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
100gr file badem
1 kaşık margarin
2 tatlı kaşığı bal

Hazırlanma Şekli

İçi:

- 1 paket vanilyalı ya da limonlu Creme Ole (Dr Oetker limonlu Paradies Creme)
- 500gr çiğ krema (2-3 kutu) veya kremşanti

1- Margarini teflon tavada eritin File bademleri ekleyerek hafif ateşte renkleri pembeleşene kadar (yaklaşık 15 dakika) kavurun Tavayı kenara alın
2- Fırını 175° C'ye ısıtın
3- Yumurta aklarını çırparak kar yapın İçine sarılarını ekleyip çırpın
4- Şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin
5- En son unu ve kabartma tozunu karıştırın
6- Hamuru yağlanmış kelepçeli kalıba dökün Üstüne kavrulmuş bademleri yerleştirin 2 tatlı kaşığı balı bademlerin üzerine incecik akıtın
7- Yaklaşık 25-30 dakika bademler kızarana kadar pişirin
8- Fırından çıkardıktan 2-3 dakika sonra misina yardımıyla veya bıçakla ortadan ikiye bölün Keklerin soğumalarını bekleyin
9- Kremayı çırpın, üstüne creme ole'yi ekleyip homojen bir karışım olana kadar çırpmaya devam edin
10- Karışımı kekin üstüne yayıp, üst parçayı kapatın

Alıntı Yaparak Cevapla