Konu
:
Alman Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Alman Yemekleri
09-05-2012
#
35
Prof. Dr. Sinsi
Alman Yemekleri
Kaiserschmarren (Almanya)
5 yumurta
1 paket vanilya
200 gr un
400 ml süt
Tuz
1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
Bir tutam tarçın
Bir miktar margarin
60 gr kuru üzüm
2 - 3 çorba kaşığı tozşeker
YAPILIŞ TARİFİ
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın
Yumurta sarısını vanilya, un, süt,
tuz, portakal kabuğu ve tarçınla karıştırın
Karışımı 15 dakika dinlendirin
Yumurta aklarını köpük halini alıncaya kadar çırpın
Ardından hamura
ekleyin
Yapışmaz bir tavada bir miktar margarini eritin
Hamuru porsiyonlar
halinde tavada pişirin
Alt kısmı piştikten sonra üst kısmı da pişirin ve
omletleri bir çatal yardımıyla parçalara ayırın
Son olarak kuru üzümü
ekleyip pişirmeye devam edin
Hazır olan tatlıları soğumamaları için
önceden ısıtılmış fırında bekletebilirsiniz
Hamuru pişirme işlemi sona erdikten sonra tavada şekeri hafifçe kavurun
Tatlıları tavaya ekleyip şekerle kısa bir süre daha pişirin
Tatlıyı servis tabaklarına alıp üzerine pudraşekeri serptikten sonra servis
yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul