Yalnız Mesajı Göster

Alman Yemekleri

Eski 09-05-2012   #38
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alman Yemekleri




Sirkeli Patates Salatası (Alman)

MALZEMELER
650 gr Küçük Patates
300 ml Et Suyu
Tuz
2 Demet Taze Sogan
1 Adet Yapraklariyle Birlikte Kereviz
2 Adet Sogan
2 Yemek Kasigi Tane Hardal
50 gr Tereyagi
2 Yemek Kasigi Sirke
1 Adet Eksi Kirmizi Elma
3 Yemek Kasigi Limon Suyu

YAPILIŞ TARİFİ
Patatesleri kabuklari ile baslayin, soguk suya tutun, sicakken soyup ince
ince dilimleyin Et suyunu kaynatin, dilimlenmis patatesleri içine koyup
dagilmayacak sekilde karistirin Tuz koyup 15 dakika dinlendirin
Taze soganlari ayiklayin, yesil uçlanni bir kenara ayirip beyaz kisimlarini
küçük küçük kesin Kerevizi incecik dilimleyin, 1 yemek kasigi limon suyu
ile karistirin Yesil yapraklari koparip bir kenara koyun Soganlari soyup
çok ince kiyin Karabiber degirmeninde 1 yemek kasigi tane hardali
ügütün
Patatesleri susun içinden süzüp çikarin Sosu saklayin:
Tereyagini eritin, sogan, tane hardal ve çekilmis hardali 5 dakika yagda
kavurun Sirke ve et suyunu katin Patateslerin üzerine düküp kanstirin
15 dakika sosunu çekmesi için bekletin
Bu arada elmayi kabuguyla birlikte ince ince dograyip kalan limon suyu ile
karistirin Elma, kereviz ve soganlari patates salatasina karistirin Kereviz
yapraklari ve soganin yesil uçlarini üzerine serpip ilik servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla