Konu
:
Alman Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Alman Yemekleri
09-05-2012
#
38
Prof. Dr. Sinsi
Alman Yemekleri
Sirkeli Patates Salatası (Alman)
MALZEMELER
650 gr
Küçük Patates
300 ml
Et Suyu
Tuz
2 Demet Taze Sogan
1 Adet Yapraklariyle Birlikte Kereviz
2 Adet Sogan
2 Yemek Kasigi Tane Hardal
50 gr Tereyagi
2 Yemek Kasigi Sirke
1 Adet Eksi Kirmizi Elma
3 Yemek Kasigi Limon Suyu
YAPILIŞ TARİFİ
Patatesleri kabuklari ile baslayin, soguk suya tutun, sicakken soyup ince
ince dilimleyin
Et suyunu kaynatin, dilimlenmis patatesleri içine koyup
dagilmayacak sekilde karistirin
Tuz koyup 15 dakika dinlendirin
Taze soganlari ayiklayin, yesil uçlanni bir kenara ayirip beyaz kisimlarini
küçük küçük kesin
Kerevizi incecik dilimleyin, 1 yemek kasigi limon suyu
ile karistirin
Yesil yapraklari koparip bir kenara koyun
Soganlari soyup
çok ince kiyin
Karabiber degirmeninde 1 yemek kasigi tane hardali
ügütün
Patatesleri susun içinden süzüp çikarin
Sosu saklayin:
Tereyagini eritin, sogan, tane hardal ve çekilmis hardali 5 dakika yagda
kavurun
Sirke ve et suyunu katin
Patateslerin üzerine düküp kanstirin
15 dakika sosunu çekmesi için bekletin
Bu arada elmayi kabuguyla birlikte ince ince dograyip kalan limon suyu ile
karistirin
Elma, kereviz ve soganlari patates salatasina karistirin
Kereviz
yapraklari ve soganin yesil uçlarini üzerine serpip ilik servis yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul