Konu
:
Avusturya Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Avusturya Yemekleri
09-05-2012
#
7
Prof. Dr. Sinsi
Avusturya Yemekleri
Ispanak Püre (Viyana Usulü
MALZEMELER
1 kg taze ıspanak
40 gr tereyağı
1 orta boy sogan rende
30 gr un
1 bardak süt veya et suyu tableti
1 demet maydanoz
2 diş sarmısak
YAPILIŞ TARİFİ
Ispanakların saplarını kesiniz ve yapraklarını bir kaç su iyice yıkayınız ve
tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayınız
Haşlanmış ıspanakları mümkün olduğunca ince kıyınız veya blenderden
geçiriniz
Tereyağını eritiniz ve rende soğanı katıp öldürünüz
Unuda katıp
kavurduktan sonra ateşi kısınız ve karıştırmaya ara vermeden süt veya et
suyunu azar azar katınız
Koyuca bir beşamel elde ediniz
Bu karışıma iyice dövülmüş macun haline
gelmiş sarmısağı, tuzu ve karabiberi ilave ediniz
Son olarak çok ince
doğranmış bir demet maydanozu da hazırladığımız beşamel sosuna
yediriniz
Artık beşamel ile Ispanak püresinin karıştırma zamanı gelmiştir
Her ikisini iyice karıştırıp ateşte bir taşım tıkırdatın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul