Yalnız Mesajı Göster

Avusturya Yemekleri

Eski 09-05-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Avusturya Yemekleri




Ispanak Püre (Viyana Usul&#252

MALZEMELER
1 kg taze ıspanak
40 gr tereyağı
1 orta boy sogan rende
30 gr un
1 bardak süt veya et suyu tableti
1 demet maydanoz
2 diş sarmısak

YAPILIŞ TARİFİ
Ispanakların saplarını kesiniz ve yapraklarını bir kaç su iyice yıkayınız ve
tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayınız
Haşlanmış ıspanakları mümkün olduğunca ince kıyınız veya blenderden
geçiriniz Tereyağını eritiniz ve rende soğanı katıp öldürünüz Unuda katıp
kavurduktan sonra ateşi kısınız ve karıştırmaya ara vermeden süt veya et
suyunu azar azar katınız
Koyuca bir beşamel elde ediniz Bu karışıma iyice dövülmüş macun haline
gelmiş sarmısağı, tuzu ve karabiberi ilave ediniz Son olarak çok ince
doğranmış bir demet maydanozu da hazırladığımız beşamel sosuna
yediriniz
Artık beşamel ile Ispanak püresinin karıştırma zamanı gelmiştir
Her ikisini iyice karıştırıp ateşte bir taşım tıkırdatın

Alıntı Yaparak Cevapla