Yalnız Mesajı Göster

Avusturya Yemekleri

Eski 09-05-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Avusturya Yemekleri




GROESTEL (Avusturya)

Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
1 kilo patates,
300 gram haşlanmış sığır eti
50 gram margarin yağı,
2 baş soğan,
1 demet maydanoz,
yeteri kadar tuz ve karabiber

Yapımı: Patatesleri tuzlu kaynar suda haşlayıp kabuklarını soymalı ve dilim dilim doğrayıp bir kenara bırakmalı Haşlanmış eti fındık iriliğinde parçalara doğramalı Soğanı kıyarcasına ince doğramalı
Bir tavaya margarin yağını koyup eritmeli Yağ eriyince soğanı içine atmalı ve tahta kaşıkla karıştırarak kavurmalı Soğanlar pembeleşince etle patates dilimlerini katmalı Tuzlayıp biberlemeli ve tahta kaşıkla karıştırarak bunları 8-10 dakika kadar pişirmeli
Etle patates hafifçe kızararak sote edildikten sonra bunları servis tabağına boşaltmalı Üzerlerine temizlenmiş ve yıkandıktan sonra kıyılmış maydanozu serpmeli sıcak sıcak servis yapmalı

Alıntı Yaparak Cevapla