Konu
:
Avusturya Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Avusturya Yemekleri
09-05-2012
#
8
Prof. Dr. Sinsi
Avusturya Yemekleri
GROESTEL (Avusturya)
Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
1 kilo patates,
300 gram haşlanmış sığır eti
50 gram margarin yağı,
2 baş soğan,
1 demet maydanoz,
yeteri kadar tuz ve karabiber
Yapımı: Patatesleri tuzlu kaynar suda haşlayıp kabuklarını soymalı ve dilim dilim doğrayıp bir kenara bırakmalı
Haşlanmış eti fındık iriliğinde parçalara doğramalı
Soğanı kıyarcasına ince doğramalı
Bir tavaya margarin yağını koyup eritmeli
Yağ eriyince soğanı içine atmalı ve tahta kaşıkla karıştırarak kavurmalı
Soğanlar pembeleşince etle patates dilimlerini katmalı
Tuzlayıp biberlemeli ve tahta kaşıkla karıştırarak bunları 8-10 dakika kadar pişirmeli
Etle patates hafifçe kızararak sote edildikten sonra bunları servis tabağına boşaltmalı
Üzerlerine temizlenmiş ve yıkandıktan sonra kıyılmış maydanozu serpmeli sıcak sıcak servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul