Konu
:
Avusturya Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Avusturya Yemekleri
09-05-2012
#
19
Prof. Dr. Sinsi
Avusturya Yemekleri
Taze Fasulye (Viyana Usulü
MALZEMELER
800 gr fasulye
1 demet dereotu
Yeterince et suyu
125 gr Çiğ Krema
Tuz karabiber
1 çorba kaşığı sirke
Beşamel sos için:
40 gr margarin
40 gr un
YAPILIŞ TARİFİ
Fasulyeleri yıkadıktan sonra kenar kılçıklarını alınız ve 1,5 cm boyunda
parçalara doğrayınız
Tuzlu suda yumşak hale gelene kadar haşlayınız ve
süzünüz
Rende soğan, margarin ve un ile beşamel salçasını hazırlayınız
İnceltmeyi
sütle değil etsuyu ile yapınız
(Tablet et suları kullanılabilir)İnce kıyılmış
dereotunu da ilave ediniz
Beşamel boza kıvamında iken içine fasulyeleri
ve siraaai de koyunuz
Çiğ krema tuz karabiber ilavesinden sonra bir taşım
kaynatınız
Ve ateşten alınız
İstenirse bir diş ezilmiş sarmısak da ilave edilebilir
Sosun sulu
olmamasına dikkat ediniz
Sıcak servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul