Yalnız Mesajı Göster

Avusturya Yemekleri

Eski 09-05-2012   #19
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Avusturya Yemekleri




Taze Fasulye (Viyana Usul&#252

MALZEMELER
800 gr fasulye
1 demet dereotu
Yeterince et suyu
125 gr Çiğ Krema
Tuz karabiber
1 çorba kaşığı sirke
Beşamel sos için:
40 gr margarin
40 gr un

YAPILIŞ TARİFİ
Fasulyeleri yıkadıktan sonra kenar kılçıklarını alınız ve 1,5 cm boyunda
parçalara doğrayınız Tuzlu suda yumşak hale gelene kadar haşlayınız ve
süzünüz
Rende soğan, margarin ve un ile beşamel salçasını hazırlayınız İnceltmeyi
sütle değil etsuyu ile yapınız (Tablet et suları kullanılabilir)İnce kıyılmış
dereotunu da ilave ediniz Beşamel boza kıvamında iken içine fasulyeleri
ve siraaai de koyunuz Çiğ krema tuz karabiber ilavesinden sonra bir taşım
kaynatınız Ve ateşten alınız
İstenirse bir diş ezilmiş sarmısak da ilave edilebilir Sosun sulu
olmamasına dikkat ediniz Sıcak servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla