Yalnız Mesajı Göster

Avusturya Yemekleri

Eski 09-05-2012   #20
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Avusturya Yemekleri




Tavuk Dolması (Viyana Usul&#252

MALZEMELER
1,5 kg büyüklüğünde bir tavuk(Ciğerinin ve yüreğinin olması tercih edilir)
70 gr margarin
4 dilim bayat ekmek
Ekmekleri ıslatacak kadar süt
1 demet maydanoz
1 kalın kabuklu limon
2 yumurta
Muskat

YAPILIŞ TARİFİ
Tavuk ciğerini ve yüreğini kıyma makinesinden geçiriniz veya çok ince
kıyınız Ufalanmış sütte yumuşatılmış ekmeği, kıyılmış bir demet
maydanozu, yarım kahve kaşığı toz halinde muskatı tuzu ve karabiberi ve
margarinin yarısını katınız Limon kabuğu rendesini ve yumurtaları da
koyduktan sonra iyice karıstiriniz Bu harcı tütsülenmiş yıkanmış içi
temizlenmiş tavuğun içine doldurunuz
Tavuğun boyun kısmını ve gerisini harc dışarı çıkmayacak şekilde dikiniz
Kalan margarini ufak parçalar halinde fırın kabına yerleştirilmiş tavuğun
üzerine koyunuz 200 derece ısıtılmış fırının orta kısmına üstü açık olarak
sürünüz Arada sırada suyu, kurumaması için tavuk üzerine
gezdirinizTavuk pembe pembe olmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla