Konu
:
Avusturya Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Avusturya Yemekleri
09-05-2012
#
20
Prof. Dr. Sinsi
Avusturya Yemekleri
Tavuk Dolması (Viyana Usulü
MALZEMELER
1,5 kg büyüklüğünde bir tavuk(Ciğerinin ve yüreğinin olması tercih edilir)
70 gr margarin
4 dilim bayat ekmek
Ekmekleri ıslatacak kadar süt
1 demet maydanoz
1 kalın kabuklu limon
2 yumurta
Muskat
YAPILIŞ TARİFİ
Tavuk ciğerini ve yüreğini kıyma makinesinden geçiriniz veya çok ince
kıyınız
Ufalanmış sütte yumuşatılmış ekmeği, kıyılmış bir demet
maydanozu, yarım kahve kaşığı toz halinde muskatı tuzu ve karabiberi ve
margarinin yarısını katınız
Limon kabuğu rendesini ve yumurtaları da
koyduktan sonra iyice karıstiriniz
Bu harcı tütsülenmiş yıkanmış içi
temizlenmiş tavuğun içine doldurunuz
Tavuğun boyun kısmını ve gerisini harc dışarı çıkmayacak şekilde dikiniz
Kalan margarini ufak parçalar halinde fırın kabına yerleştirilmiş tavuğun
üzerine koyunuz
200 derece ısıtılmış fırının orta kısmına üstü açık olarak
sürünüz
Arada sırada suyu, kurumaması için tavuk üzerine
gezdiriniz
Tavuk pembe pembe olmalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul