Konu
:
Avusturya Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Avusturya Yemekleri
09-05-2012
#
21
Prof. Dr. Sinsi
Avusturya Yemekleri
Mor Lahana (Viyana Usulü
MALZEMELER
1 adet orta boy mor lahana
2 orta boy kuru soğan
50 gr margarin
1,5 kahve fincanı sirke
1 dolu çorba kaşığı tarcın
2 dolu çorba kaşığı toz seker
1 çorba kaşığı un
YAPILIŞ TARİFİ
Lahanayı ince ince kıyınız
Yaprakların ortasındaki kalın damarları
çıkarınız
Lahana elyafı 3 - 5 cm uzunluğunda olmalıdır
Kıyılmış lahanaları
delikli bir kevgire koyunuz ve üzerine kaynar su ilave ederek bir kaç
dakika içinde bırakınız
Çıkan mor suyu dökünüz
2 kuru soğanı mümkün olduğunca ince kiyiniz
Rende yapmayınız
Margarinde yakmadan kavurunuz
Kaynar sudan geçen ve süzülen mor
lahanayı kavrulmuş soğanın üzerine koyunuz
10 dakika kadar hiç su ilave
etmeden kavurmaya devam ediniz
Yavaş yavaş kendi suyunu
bırakacaktır
Kavrulmuş lahana üzerine siraaai, tuz karabiber şeker ve tarcını ilave
ediniz, üzerini örtecek kadar sıcak su da katarak pişmeye bırakınız
Eğer bir tatlı kaşığı avrupa kimyon "Kümmel" koyarsanız yurtdışındaki tadı
elde edersiniz
Kümmel Mısır çarşısında satılmaktadır
Bu kimyon tat
olarak bizim kullandığımız kimyona benzemez
Bu garnide de yerli kimyon
kullanılamaz
Eğer lahana pişmiş olduğu halde hala sulu ise üzerine elekten geçirerek un
serpiniz
Bu lahana sosunu koyulaştıracaktır
Suyu kafi ise un katmayınız
Sıcak servis edilir
Izgara et/tavuk, az soslu et
yemekleri bilhassa sosis yanında verilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul