Yalnız Mesajı Göster

Avusturya Yemekleri

Eski 09-05-2012   #21
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Avusturya Yemekleri




Mor Lahana (Viyana Usul&#252

MALZEMELER
1 adet orta boy mor lahana
2 orta boy kuru soğan
50 gr margarin
1,5 kahve fincanı sirke
1 dolu çorba kaşığı tarcın
2 dolu çorba kaşığı toz seker
1 çorba kaşığı un

YAPILIŞ TARİFİ
Lahanayı ince ince kıyınız Yaprakların ortasındaki kalın damarları
çıkarınızLahana elyafı 3 - 5 cm uzunluğunda olmalıdır Kıyılmış lahanaları
delikli bir kevgire koyunuz ve üzerine kaynar su ilave ederek bir kaç
dakika içinde bırakınız Çıkan mor suyu dökünüz
2 kuru soğanı mümkün olduğunca ince kiyiniz Rende yapmayınız
Margarinde yakmadan kavurunuz Kaynar sudan geçen ve süzülen mor
lahanayı kavrulmuş soğanın üzerine koyunuz 10 dakika kadar hiç su ilave
etmeden kavurmaya devam ediniz Yavaş yavaş kendi suyunu
bırakacaktır
Kavrulmuş lahana üzerine siraaai, tuz karabiber şeker ve tarcını ilave
ediniz, üzerini örtecek kadar sıcak su da katarak pişmeye bırakınız
Eğer bir tatlı kaşığı avrupa kimyon "Kümmel" koyarsanız yurtdışındaki tadı
elde edersiniz Kümmel Mısır çarşısında satılmaktadır Bu kimyon tat
olarak bizim kullandığımız kimyona benzemez Bu garnide de yerli kimyon
kullanılamaz
Eğer lahana pişmiş olduğu halde hala sulu ise üzerine elekten geçirerek un
serpiniz Bu lahana sosunu koyulaştıracaktır
Suyu kafi ise un katmayınızSıcak servis edilir Izgara et/tavuk, az soslu et
yemekleri bilhassa sosis yanında verilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla