Yalnız Mesajı Göster

Adaçayı Ve Tereyağı Soslu Ravioli

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Adaçayı Ve Tereyağı Soslu Ravioli




içindekiler

80 gr romano peyniri (1 cup) (1 su bardağı İzmir Tulumu kullandım)

500 gr taze ravioli (Migros'ta 300 gr'lık paketlerde taze ravioli satıyorlar, ama 300 gr iki kişiyi doyurmaz Yanına başka yemekler eklemek lazım Ben ricotto peynirlisinden aldım Hindili ve tavuklu çeşidi de vardı)

80 gr tereyağı

1 diş ezilmiş sarımsak

1 yemek kaşığı ince ince doğranmış taze adaçayı yaprağı

hazırlanışı

Sebze soyma aparatıyla peynirleri ince ince traş edin

Taze raviolileri kaynar suyun içinde, paketin üstünde yazan süre kadar haşlayın ve süzdürün (5 dakika yeterli geliyor Taze olduğu için hemen haşlanıyor)

Bir tencerede yağı eritin Sarımsakları ve adaçayını ekleyin ve tereyağı kahverengi olana kadar kızdırın Bu yaklaşık 2 dakika sürüyor

Raviolileri ekleyip nazikçe karıştırın ve üzerinde traşlanmış peynirlerle servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla