Konu
:
Rus Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Rus Yemekleri
09-05-2012
#
12
Prof. Dr. Sinsi
Rus Yemekleri
RUS BÖREĞİ
MALZEMELER:
-1 su bardağı süt, 1 su bardağı su
-2 tatlı kaşığı yaş maya
-1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker
-Yarım küçük paket margarin (65 gr
)
-Aldığı kadar un
-Kızartma için iki su bardağı ayçiçek veya zeytinyağ
İÇ İÇİN:
-250 gr
kıyma, 2 soğan
-Yarım demet maydanoz
-Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
1- Şeker ile maya sütle eritilir
2- Buna su, tuz, erimiş margarin konup karıştırılır
3- Aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yapılır
Üzeri örtülü olarak ılık bir yerde mayalandırılır
4- Yumurtadan küçük parçalara ayrılır
Avuç içinde açılıp hazırlanan kıymalı iç konup kapatılır
Yumurta biçiminde şekillenir
5- Kızgın yağda kızartılıp kağıt üzerine çıkarılır
Not: Kıymalı iç şöyle hazırlanır:
Küçük doğranmış soğan, kıyma çok az yağ ile kavrulur
Ateşten alınıp kıyılmış maydanoz ve tuz karabiber karıştırılır
(Kıyma ve soğan kavurmadan çiğ de kullanılabilir
)
Esenlikler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul