Yalnız Mesajı Göster

Rus Yemekleri

Eski 09-05-2012   #13
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rus Yemekleri




Kiev Usulü Tavuk

MALZEMELER
8 adet tavuk gögsü ( derisi ve kemikleri çikarilip hafifçe yassiltilmis)
1/ 2 bardak tereyagi
1 yemek kasigi kiyilmis maydanoz
1 adet dövülmüs karanfil
1 yemek kasigi kiyilmis sarmisak
Biraz tuz ve karabiber
1/ 2 bardak un
2 yumurta ( çirpilmis)
Galeta unu

YAPILIŞ TARİFİ
Tavuk gögüslerini yagli kagit arasinda döverek inceltin
Tereyagini bir kasede karistirarak yumusatin Kiyilmis maydanoz, karanfil,
sarmisak, tuz ve karabiber katin ve sekiz esit kisma bölün
Tavuk gögüslerinin içine resimde görüldügü gibi bu içten koyup rulo
biçiminde sarin; buzdolabinda bekletin
Tavuk sarmalarini önce una sonra yumurtaya sonra da galeta ununa
bulayin Varsa, derin kizartma kabinin süzgecine yerlestirip kizgin yaga
sokarak ya da kizartma tavasinda kizartin Kizartilan tavuklari kagit
üzerine çikartin Servis zamanina kadar sicak firinda bekletin

Alıntı Yaparak Cevapla