Konu
:
Rus Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Rus Yemekleri
09-05-2012
#
13
Prof. Dr. Sinsi
Rus Yemekleri
Kiev Usulü Tavuk
MALZEMELER
8 adet tavuk gögsü ( derisi ve kemikleri çikarilip hafifçe yassiltilmis)
1/ 2 bardak tereyagi
1 yemek kasigi kiyilmis maydanoz
1 adet dövülmüs karanfil
1 yemek kasigi kiyilmis sarmisak
Biraz tuz ve karabiber
1/ 2 bardak un
2 yumurta ( çirpilmis)
Galeta unu
YAPILIŞ TARİFİ
Tavuk gögüslerini yagli kagit arasinda döverek inceltin
Tereyagini bir kasede karistirarak yumusatin
Kiyilmis maydanoz, karanfil,
sarmisak, tuz ve karabiber katin ve sekiz esit kisma bölün
Tavuk gögüslerinin içine resimde görüldügü gibi bu içten koyup rulo
biçiminde sarin; buzdolabinda bekletin
Tavuk sarmalarini önce una sonra yumurtaya sonra da galeta ununa
bulayin
Varsa, derin kizartma kabinin süzgecine yerlestirip kizgin yaga
sokarak ya da kizartma tavasinda kizartin
Kizartilan tavuklari kagit
üzerine çikartin
Servis zamanina kadar sicak firinda bekletin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul