Konu
:
Yunan Ve Batı Trakya Türk Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Yunan Ve Batı Trakya Türk Yemekleri
09-05-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Yunan Ve Batı Trakya Türk Yemekleri
Tatlı Selanik Gevreği
Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 dolu çorba kaşığı tereyağı
1 kibrit kutusu kadar yaş maya
1 çay bardağı kuru vişne
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Yarım çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Yapılışı:
Ilık süt yoğurma kabına konur
Üzerine pudra şekeri ve yaş maya eklenir
Maya eriyene kadar parmak uçlarıyla karıştırılır
İçine oda ısısında yumuşamış tereyağı, tuz, çekirdekleri ayıklanmış kuru vişne ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar elenmiş un eklenir
Hazırlanan hamurun üzeri kapalı olarak 1 saat dinlendirilir
Süre sonunda kabaran hamura somun şekli verilir
200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir
Fırından çıkıp soğuyunca ekmek diliminden daha ince şekilde kesilir
Hazırlanan dilimler fırın tepsisine yan yana dizilir
Önceden ısıtılmış 175 derece fırına sürülür
10 dakika sonra fırın ısısı 120 dereceye indirilir, yaklaşık yarım saat daha fırında tutulur
Soğuyunca gevrek bir hal alır
Çayın yanında servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul