Konu
:
Yunan Ve Batı Trakya Türk Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Yunan Ve Batı Trakya Türk Yemekleri
09-05-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Yunan Ve Batı Trakya Türk Yemekleri
Düğün pilavı (Batı Trakya)
1 kg pirinç
1 avuç haşlanmış nohut
250 gram tereyağı, karabiber
Tuzlu suda bir gün bekletilen ayıklanmış ve yıkanmış pirinci, soğuk su ile tuzları iyice gitsin diye defalarca yıkayın
Kaynayan az tuzlu suya (l'e 1
5 ölçüde) atin
Haşlanmış nohutu da pirince katıp, iyice karıştırın
Haşlanan pirinci bir süzgece koyup süzün ve geniş bir tepsiye boşaltın
Ayrı bir yerde, yağı yanmayacak şekilde kavurun
Pirincin üzerine gezdirip, karıştırın
Pilavı servis etmeden önce üzerine karabiber serpip, tencerenin kapağını kapatarak bir süre dinlendirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul