Yalnız Mesajı Göster

Yunan Ve Batı Trakya Türk Yemekleri

Eski 09-05-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yunan Ve Batı Trakya Türk Yemekleri




Düğün pilavı (Batı Trakya)

1 kg pirinç
1 avuç haşlanmış nohut
250 gram tereyağı, karabiber

Tuzlu suda bir gün bekletilen ayıklanmış ve yıkanmış pirinci, soğuk su ile tuzları iyice gitsin diye defalarca yıkayın Kaynayan az tuzlu suya (l'e 15 ölçüde) atin Haşlanmış nohutu da pirince katıp, iyice karıştırın Haşlanan pirinci bir süzgece koyup süzün ve geniş bir tepsiye boşaltın Ayrı bir yerde, yağı yanmayacak şekilde kavurun Pirincin üzerine gezdirip, karıştırın Pilavı servis etmeden önce üzerine karabiber serpip, tencerenin kapağını kapatarak bir süre dinlendirin

Alıntı Yaparak Cevapla