Yalnız Mesajı Göster

Yunan Ve Batı Trakya Türk Yemekleri

Eski 09-05-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yunan Ve Batı Trakya Türk Yemekleri




Kına çorbası (Batı Trakya)

1 adet köy tavuğunun göğsü
1 avuç pirinç
2 çorba kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
200 gram tereyağı
1 adet limonun suyu

Tavuğu, 1 litre suda haşlayın Piştikten sonra suyunu süzüp, başka bir tencereye ayırın Eü küçük doğrayın Tencereye ayrılan su kaynamaya başlayınca, içine pirinç ilave edin Yirmi dakika kaynadıktan sonra nişastayı biraz su ile eritin Karıştırarak çorbaya yedirin Ayrı bir tavada tereyağını eritin Kırmızıbiber ilave edin Çorbanın üzerine gezdirin Tuz, karabiber ve limon ilave ederek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla