Konu
:
Yunan Ve Batı Trakya Türk Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Yunan Ve Batı Trakya Türk Yemekleri
09-05-2012
#
4
Prof. Dr. Sinsi
Yunan Ve Batı Trakya Türk Yemekleri
Kına çorbası (Batı Trakya)
1 adet köy tavuğunun göğsü
1 avuç pirinç
2 çorba kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
200 gram tereyağı
1 adet limonun suyu
Tavuğu, 1 litre suda haşlayın
Piştikten sonra suyunu süzüp, başka bir tencereye ayırın
Eü küçük doğrayın
Tencereye ayrılan su kaynamaya başlayınca, içine pirinç ilave edin
Yirmi dakika kaynadıktan sonra nişastayı biraz su ile eritin
Karıştırarak çorbaya yedirin
Ayrı bir tavada tereyağını eritin
Kırmızıbiber ilave edin
Çorbanın üzerine gezdirin
Tuz, karabiber ve limon ilave ederek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul