Konu
:
Yunan Ve Batı Trakya Türk Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Yunan Ve Batı Trakya Türk Yemekleri
09-05-2012
#
5
Prof. Dr. Sinsi
Yunan Ve Batı Trakya Türk Yemekleri
Kırk yemeği (Batı Trakya)
1 kg mısır unu
1 kg un
20 gram yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
Yeterince su
Yanm kg tereyağı
2 su bardağı zeytinyağı
Mısır ununu, buğday unu, maya ve tuzla önce bir kapta karıştırın
Su ilave ederek katı bir hamur elde edin
hiçe yoğrulan hamuru, 1 saat kadar dinlenmeye bırakın
Dinlenmiş hamuru tekrar hafifçe yoğurup, tepsiye alın
Orada da biraz dinlendirdikten sonra 250 derecelik finnda iyice pişirin
Fırından yeni çıkmış ekmeği küçük parçalayın
Diğer tarafta tereyağını eritin
Zeytinyağı ile karıştırdıktan sonra, ekmeğin üzerine dökün ve sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul