Yalnız Mesajı Göster

Yunan Ve Batı Trakya Türk Yemekleri

Eski 09-05-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yunan Ve Batı Trakya Türk Yemekleri




Barbuşka tatlısı (Batı Trakya)

1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
2 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
Aldığı kadar mısır unu ve buğday unu (yarı yarıya)
3 çorba kaşığı tereyağı

Tereyağı ve ceviz içini kavurun Kavrulan karışıma, su ilave edin Kaynadıktan sonra şeker ekleyin ve karıştırın Daha sonra buğday unu ile mısır ununu, azar azar tencereye ilave edin Devamlı karıştırarak, karışımı muhallebi kıvamına getirin Kaselere döküp, soğumaya bırakın

Alıntı Yaparak Cevapla