Konu
:
Yunan Ve Batı Trakya Türk Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Yunan Ve Batı Trakya Türk Yemekleri
09-05-2012
#
8
Prof. Dr. Sinsi
Yunan Ve Batı Trakya Türk Yemekleri
Damat pidesi (Batı Trakya)
Yufkası için:
1 kg un
Aldığı kadar su
Tuz
İçine:
1 kg kuşbaşı doğranmış dana eti
250 gram kuyruk yağı
5 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
Un, su ve tuzu yoğurup, 3 adet beze koparın
Bezeleri 10 dakika dinlendirin
Eti, kuyruk yağı ile iyice kavurun
Karabiber ilave edin
Pirinci, bir tencerede tuz ve bol su ile iyice haşlayın ve suyunu süzün
Yufkaları açın
Yağlanmış tepsiye bir yufka serin
Pirinç, et, karabiber karışımlı için yarısını üzerine koyun, ikinci yufkayı üzerine açın
Kalan içten koyun
Üçüncü yufka ile üzerini örtün
Ocak üzerinde çevirerek pişirin, altı kızarınca böreği başka bir tepsiye ters çevirip tekrar tepsiye alın aynı şekilde pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul