Yalnız Mesajı Göster

Yunan Ve Batı Trakya Türk Yemekleri

Eski 09-05-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yunan Ve Batı Trakya Türk Yemekleri




Damat pidesi (Batı Trakya)

Yufkası için:
1 kg un
Aldığı kadar su
Tuz
İçine:
1 kg kuşbaşı doğranmış dana eti
250 gram kuyruk yağı
5 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber

Un, su ve tuzu yoğurup, 3 adet beze koparın Bezeleri 10 dakika dinlendirin Eti, kuyruk yağı ile iyice kavurun Karabiber ilave edin Pirinci, bir tencerede tuz ve bol su ile iyice haşlayın ve suyunu süzün Yufkaları açın Yağlanmış tepsiye bir yufka serin Pirinç, et, karabiber karışımlı için yarısını üzerine koyun, ikinci yufkayı üzerine açın Kalan içten koyun Üçüncü yufka ile üzerini örtün Ocak üzerinde çevirerek pişirin, altı kızarınca böreği başka bir tepsiye ters çevirip tekrar tepsiye alın aynı şekilde pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla