Konu
:
Yunan Ve Batı Trakya Türk Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Yunan Ve Batı Trakya Türk Yemekleri
09-05-2012
#
9
Prof. Dr. Sinsi
Yunan Ve Batı Trakya Türk Yemekleri
Kaba çörek (Batı Trakya)
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 litre su
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
Aldığı kadar un
Kızartmak için:
2 su bardağı sıvıyağ
Mayayı ılık suda eritip, ortası açılmış unun içine koyun ve yavaş yavaş karıştırın
Su, yağ ve tuz ilave edip, kulak memesi kıvamında bir hamur olana kadar yoğurun
Üzerini iyice örtüp, kabarana kadar (yaklaşık iki saat) dinlendirilen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve üzerine hafifçe bastırıp yassıltın
Hamurları yağlanmış tepsiye koyup, üzerlerini örterek yarım saat kadar yeniden dinlendirin
Kabarmış çörekleri, kızgın yağda pişirin ve sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul