Konu
:
Yunan Ve Batı Trakya Türk Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Yunan Ve Batı Trakya Türk Yemekleri
09-05-2012
#
13
Prof. Dr. Sinsi
Yunan Ve Batı Trakya Türk Yemekleri
Balkabağı böreği (Batı Trakya)
Yufka için:
1 kg un
Aldığı kadar su
Tuz
Börek için:
500 gram rendelenmiş balkabağı
1
5-2 su bardağı tozşeker
2 kahve fincanı eritilmiş tereyağı
Çok az tuz
Un, su ve tuzu yoğurun
Hamuru 10 dakika dinlendirip, 5 adet beze koparın ve yufka açm
Kabak, şeker ve tuzu harmanlayın
Diğer tarafta tereyağını eritin
Böreğin pişeceği tepsiyi iyice yağlayın
İki adet yufkayı üst üste serin
Hazırlanan için yar ismi yufkaların üzerine yayın
Araya bir yufka serin
İçin diğer yarısını da bu yufkanın üzerine dökün
Harem üzerine kalan diğer iki yufkayı serin (Arzu edilirse iki yufka araşma eritilmiş tereyağı sürülebilir)
Hazırladığınız böreği hafif ateşte döndüre döndüre iyice pişirin
Alt tarafı pişen böreği, aynı büyüklükte başka bir tepsiye çevirin
Boşalan tepsiyi tekrar yağlayın
Böreğin kızarmamış kısmı alta gelecek şekilde tepsinin içine kaydırın
Tekrar ocak üzerinde çevirip, pişirin
Soğuduktan sonra, dilimleyerek servis yapm
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul