Konu
:
Yunan Ve Batı Trakya Türk Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Yunan Ve Batı Trakya Türk Yemekleri
09-05-2012
#
19
Prof. Dr. Sinsi
Yunan Ve Batı Trakya Türk Yemekleri
Kaçamak (Batı Trakya)
1,5 litre su
Yarım kg lor peyniri
250 gram tereyağı
Aldığı kadar mısır unu
Tuz
Önce tencereye suyu alıp kaynatın
Kaynayan suya mısır ununu yavaş yavaş ilave edin
Bu arada unun topaklanmaması için, tahta kaşıkla sürekli ve dikkatli bir şekilde karıştırın
Koyu bir kıvama gelene kadar mısır unu eklemeye devam edin
Suyunu çekinceye kadar karıştırıp pişirin
Mısır unu pişince, tencereyi ocaktan alm ve kuvveüi bir şekilde sürekli karışürın
Karıştırırken, lor ve tuz ilave edin (lor tuzlu ise, tuz ilave edilmez)
Yavaş yavaş tereyağı ekleyin
Malzemenin birbiriyle özleşmesi için, çok iyi karıştırın
Daha sonra kaçamağı sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul