Yalnız Mesajı Göster

Yunan Ve Batı Trakya Türk Yemekleri

Eski 09-05-2012   #19
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yunan Ve Batı Trakya Türk Yemekleri




Kaçamak (Batı Trakya)

1,5 litre su
Yarım kg lor peyniri
250 gram tereyağı
Aldığı kadar mısır unu
Tuz

Önce tencereye suyu alıp kaynatın Kaynayan suya mısır ununu yavaş yavaş ilave edin Bu arada unun topaklanmaması için, tahta kaşıkla sürekli ve dikkatli bir şekilde karıştırın Koyu bir kıvama gelene kadar mısır unu eklemeye devam edin Suyunu çekinceye kadar karıştırıp pişirin Mısır unu pişince, tencereyi ocaktan alm ve kuvveüi bir şekilde sürekli karışürın Karıştırırken, lor ve tuz ilave edin (lor tuzlu ise, tuz ilave edilmez) Yavaş yavaş tereyağı ekleyin Malzemenin birbiriyle özleşmesi için, çok iyi karıştırın Daha sonra kaçamağı sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla