Yalnız Mesajı Göster

Yunan Ve Batı Trakya Türk Yemekleri

Eski 09-05-2012   #20
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yunan Ve Batı Trakya Türk Yemekleri




Akıtma (Batı Trakya)

3 su bardağı un
1 adet yumurta
Tuz
1 adet köy tavuğu
2 adet soğan
Kırmızı tozbiber
2 su bardağı su
1 kahve fincanı sıvıyağ

Unu, çukur bir kabın içine eleyin Ortasına tuz ve yumurta koyun Su ekleyerek, akıcı kıvamda bir hamur yapın Isıtılmış saca ya da dibine hafifçe sıvıyağ dökülmüş yapışmaz yüzeyli tavaya, hazırladığınız hamurdan kepçe ile tavaya dökün 12-15 cm genişliğinde yaklaşık 2 mm incelikte hamurları alt- üst ederek pişirin Hamurları, ayrı ayrı soğutun Hafif soğuyan yufkaların 4-5 tanesini üst üste koyun, ikişer cm genişlikte kareler halinde kesin Yan yana gelecek şekilde sıra ile tepsiye koyun Köy tavuğunu parçalara ayırıp, sıvıyağ ve doğranmış soğan ile tencerede iyice kavurun Kırmızıbiber ve tuz ilave edin Biraz su ekleyip, pişirin Akıtmaları, pişmiş tavuğun suyu ile ıslatıp, üzerine tavuk etlerini yerleştirerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla