Konu
:
Yunan Ve Batı Trakya Türk Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Yunan Ve Batı Trakya Türk Yemekleri
09-05-2012
#
20
Prof. Dr. Sinsi
Yunan Ve Batı Trakya Türk Yemekleri
Akıtma (Batı Trakya)
3 su bardağı un
1 adet yumurta
Tuz
1 adet köy tavuğu
2 adet soğan
Kırmızı tozbiber
2 su bardağı su
1 kahve fincanı sıvıyağ
Unu, çukur bir kabın içine eleyin
Ortasına tuz ve yumurta koyun
Su ekleyerek, akıcı kıvamda bir hamur yapın
Isıtılmış saca ya da dibine hafifçe sıvıyağ dökülmüş yapışmaz yüzeyli tavaya, hazırladığınız hamurdan kepçe ile tavaya dökün
12-15 cm genişliğinde yaklaşık 2 mm incelikte hamurları alt- üst ederek pişirin
Hamurları, ayrı ayrı soğutun
Hafif soğuyan yufkaların 4-5 tanesini üst üste koyun, ikişer cm genişlikte kareler halinde kesin
Yan yana gelecek şekilde sıra ile tepsiye koyun
Köy tavuğunu parçalara ayırıp, sıvıyağ ve doğranmış soğan ile tencerede iyice kavurun
Kırmızıbiber ve tuz ilave edin
Biraz su ekleyip, pişirin
Akıtmaları, pişmiş tavuğun suyu ile ıslatıp, üzerine tavuk etlerini yerleştirerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul