Yalnız Mesajı Göster

Diğer Ülkelerin Yemekleri

Eski 09-05-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Diğer Ülkelerin Yemekleri




RİO ESKALOPU

400 gram süt danasını ince dilimlere doğradıktan sonra bunları et döveceğiyle dövmeli ve bir kaba düzenli bir biçimde yerleştirmeli Tuzunu ve biberini serptikten sonra bir bardak pişmiş süt dökmeli Eti böylece bir saat kadar dinlendirmeli Sonra sütten çıkarıp unlamalı ve içinde iki çorba kaşığı yağ bulunan tavaya koyup iki yanlarını nar gibi oluncaya kadar kızartmalı
Eskaloplar iyice kızarınca tavaya sütü de dökmeli ve tavanın kapağını örterek içindekileri on dakika orta ısılı ateşte pişirmeli
Sonra eskalopları sıcak yerde tutulan servis tabağına yerleştirmeli Tavadaki salça fazla suluysa bir süre kaynatarak koyulaştırmalı Eskalopların üstüne döktükten sonra sıcak sıcak servis yapmalı

Alıntı Yaparak Cevapla