Konu
:
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Diğer Ülkelerin Yemekleri
09-05-2012
#
9
Prof. Dr. Sinsi
Diğer Ülkelerin Yemekleri
RİO ESKALOPU
400 gram süt danasını ince dilimlere doğradıktan sonra bunları et döveceğiyle dövmeli ve bir kaba düzenli bir biçimde yerleştirmeli
Tuzunu ve biberini serptikten sonra bir bardak pişmiş süt dökmeli
Eti böylece bir saat kadar dinlendirmeli
Sonra sütten çıkarıp unlamalı ve içinde iki çorba kaşığı yağ bulunan tavaya koyup iki yanlarını nar gibi oluncaya kadar kızartmalı
Eskaloplar iyice kızarınca tavaya sütü de dökmeli ve tavanın kapağını örterek içindekileri on dakika orta ısılı ateşte pişirmeli
Sonra eskalopları sıcak yerde tutulan servis tabağına yerleştirmeli
Tavadaki salça fazla suluysa bir süre kaynatarak koyulaştırmalı
Eskalopların üstüne döktükten sonra sıcak sıcak servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul