Konu
:
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Diğer Ülkelerin Yemekleri
09-05-2012
#
12
Prof. Dr. Sinsi
Diğer Ülkelerin Yemekleri
DANİMARKA KEKİ
Kullanılacak malzeme (8 kişi için) :
230 gram un,
180 gram tereyağı,
100 gram çekirdeksiz üzüm,
5 çorba kaşığı toz şekeri,
rendelenmiş 1 limon kabuğu (sadece sarısı),
2 1/2 desilitre süt,
2 yumurta,
1 tatlı kaşığı vanilya tozu,
1 tatlı kaşığı baking powder,
1 tutam tuz
Yapımı: Üzümü bir bardak ılık suda yumuşatmalı
Unu elekten geçirerek yayvan bir porselen kâseye dökmell
Buna tuzla baking powder'ı katmalı
İyice karıştırdıktan sonra yumuşatılmış ve küçük parçalara bölünmüş tereyağını katmalı ve bu karışıma yedirmeli
Karıştırmaya devam ederken toz şekeriyle rendelenmiş limon kabuğunu serpiştirmen
En sonunda vanilya tozuyla suyu süzülmüş üzümleri katmalı
Sonra karışımın ortasını çukurlaştırmalı ve bir başka yerde iyice çırpılmış yumurtaları katmalı
Bunları karıştırırken yumurtalı un karışımına sicim gibi ince akıtılacak ılık sütü katıp iyice yedirmeli
Sonra bu karışımı yağa bulanmış bir kek kalıbına boşaltmalı
Kalıbı orta ısılı bir fırına sürmeli ve keki kırk dakika kadar bu fırında pişirmeli
Bir kibrit çöpü sokarak içinin de piştiğine kanaat getirdikten sonra kalıbı fırından almalı ve bir-iki dakika öyle bıraktıktan sonra başaşağı ederek içindeklni bir ızgaraya aktarmalı
Keki ızgarada ılıyıncaya kadar tuttuktan sonra servis tabağına almalı ve burada iyice soğuduktan sonra ağzı tırtıllı bir bıçakla dillmlemeli ve böylece servis yapmalı
Danimarkanın bazı bölgelerinde bu keke çekirdeksiz üzümün yanı sıra küçük parçalara doğranmış çeşitli meyve şekerlemeleri de konmaktadır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul