Konu
:
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Diğer Ülkelerin Yemekleri
09-05-2012
#
15
Prof. Dr. Sinsi
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Portekiz Usulü Salçalı Levrek
MALZEMELER
1 çay kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı un
1 havuç
1 kg levrek, fileto haline getirilmiş
1 patates, iri boy
2 defne yaprağı
2 domates
2 soğan, büyük boy
3 çorba kaşığı tereyağı
YAPILIŞ TARİFİ
Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra porsiyon haline getirin
Hafif tuzlayıp
çukurca bir tepsiye yerleştirin
Üzerine limon suyu ve 1 çorba
kaşığı tereyağı ilave edip 15 dakika kendi buğusunda pişirin
Diğer tarafta bir tencerede ince doğranmış soğanları, 2 çorba kaşığı
tereyağı ile kavurun
Sarardıktan Havuç ve patatesleri fındık
büyüklüğünde, küp şeklinde doğrayıp kavrulan soğana karıştırın
Hep
birlikte 10 dakika pişirdikten sonra içine salça, küçük doğranmış domates,
un, 2 bardak su ve defne yapraklarını katıp iyice karıştırın
10 dakika daha pişirin
Salça yapılmak üzere pişirilen bu sebzeleri suyu ile tel süzgeçten geçirip
bastırarak bir kaba süzün
Daha sonra hazırladığınız sosu balıkların üzerine
döküp 10 dakika hep birlikte pişirin
Ilık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul