Yalnız Mesajı Göster

Diğer Ülkelerin Yemekleri

Eski 09-05-2012   #15
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Diğer Ülkelerin Yemekleri




Portekiz Usulü Salçalı Levrek

MALZEMELER
1 çay kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı un
1 havuç
1 kg levrek, fileto haline getirilmiş
1 patates, iri boy
2 defne yaprağı
2 domates
2 soğan, büyük boy
3 çorba kaşığı tereyağı

YAPILIŞ TARİFİ
Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra porsiyon haline getirin Hafif tuzlayıp
çukurca bir tepsiye yerleştirin Üzerine limon suyu ve 1 çorba
kaşığı tereyağı ilave edip 15 dakika kendi buğusunda pişirin
Diğer tarafta bir tencerede ince doğranmış soğanları, 2 çorba kaşığı
tereyağı ile kavurun Sarardıktan Havuç ve patatesleri fındık
büyüklüğünde, küp şeklinde doğrayıp kavrulan soğana karıştırın Hep
birlikte 10 dakika pişirdikten sonra içine salça, küçük doğranmış domates,
un, 2 bardak su ve defne yapraklarını katıp iyice karıştırın 10 dakika daha pişirin
Salça yapılmak üzere pişirilen bu sebzeleri suyu ile tel süzgeçten geçirip
bastırarak bir kaba süzün Daha sonra hazırladığınız sosu balıkların üzerine
döküp 10 dakika hep birlikte pişirin Ilık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla