Yalnız Mesajı Göster

Diğer Ülkelerin Yemekleri

Eski 09-05-2012   #17
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Diğer Ülkelerin Yemekleri




VİŞİ USULÜ HAVUÇ

Kullanılacak malzeme ( 4 kişi için):
1 kilo körpe havuç,
100 gram sadeyağ,
1 demet maydanoz,
1 çay kaşığı şeker

Yapımı : Havuçların kabuklarını güzelce kazıdık, tan ve iyice yıkadıktan sonra bunları bir süz gece koyun Suları iyice süzülünce küçük ve yuvarlak parçalara bölün Sadeyağla birlikte havuç, lan bir güvece koyun ve kuvvetli bir ateşe otur tun Tahta bir kaşıkla karıştırarak bir süre kızartın
Havuçlar kızarınca şekeri serpin Üzerlerini ör tecek kadar su da koyduktan sonra bir kapakla güveci örtün ve orta ısıda havuçları pişirin Havuçtar pişerken vakit vakit kaşıkla karıştırın ki havuçlar güvece yapışmasın
Havuçlar pişince kuvvetli bir ateşte suyunu çekinceye kadar beklettikten sonra güveci ateşten indirin ve sıcak sıcak bir rostoyla birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla