Konu
:
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Diğer Ülkelerin Yemekleri
09-05-2012
#
17
Prof. Dr. Sinsi
Diğer Ülkelerin Yemekleri
VİŞİ USULÜ HAVUÇ
Kullanılacak malzeme ( 4 kişi için):
1 kilo körpe havuç,
100 gram sadeyağ,
1 demet maydanoz,
1 çay kaşığı şeker
Yapımı : Havuçların kabuklarını güzelce kazıdık, tan ve iyice yıkadıktan sonra bunları bir süz
gece
koyun
Suları iyice süzülünce küçük ve yuvarlak parçalara bölün
Sadeyağla birlikte havuç, lan bir güvece koyun ve kuvvetli bir ateşe otur
tun
Tahta bir kaşıkla karıştırarak bir süre kızartın
Havuçlar kızarınca şekeri serpin
Üzerlerini ör
tecek kadar su da koyduktan sonra bir kapakla güveci örtün ve orta ısıda havuçları pişirin
Havuçtar pişerken vakit vakit kaşıkla karıştırın ki havuçlar güvece yapışmasın
Havuçlar pişince kuvvetli bir ateşte suyunu çekinceye kadar beklettikten sonra güveci ateşten indirin ve sıcak sıcak bir rostoyla birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul