Yalnız Mesajı Göster

Diğer Ülkelerin Yemekleri

Eski 09-05-2012   #19
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Diğer Ülkelerin Yemekleri




PRAG OMLETİ (Çek Cumhuriyeti)

Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
Omletlerin yapımı için:
4 yumurta,
80 gram un,
80 gram margarin yağı,
çok yağlı ve yumuşak beyaz peynir,
yeteri kadar tuz
Beşameli için:
1 kilo kuşkonmaz,
80 gram margarin yağı,
100 gram jambon,
50 gram parmesan peyniri veya kaşer peyniri,
40 gram un,
1/4 litre süt,
yeteri kadar tuz ve karabiber

Omletlerin Yapımı: Yayvan ve büyük bir porselen kâseye yağın yarısını koyup tahta bir kaşıkla döverek iyice yumuşatıp macun durumuna getirmeli Karıştırmaya ara vermeden önce yumurtaların sarılarını teker teker katmalı Sonra buna sırasıyle ve azar azar unu, dövülerek macun durumuna getirilmiş beyaz peyniri ve tuzu katıp karışıma iyice yedirmeli
Yumurtaların aklarını çırparak kar köpüğü durumuna getirmeli Sonra bunu azar azar öbür karışıma katarak yedirmeli
Bir omlet tavasına kalan yağın az bir bölümünü koyup kızdırmalı Sonra kızan yağa karışımdan bir-iki kaşık kadarını boşaltmalı Omletin tavaya yapışmaması için bunu sallayarak omleti pişirmeli Böylece bütün omletleri pişirmeli ve sıcak bir yerde tutmalı
Beşamelle öbür salçanın yapımı: Kuşkonmazları haşlamalı 40 gram un, 40 gram margarin yağı süt ve tuzla biberden yararlanarak bir beşamel salçası pişirmeli Jambonu makineden geçirerek kıymalı
Kuşkonmazların tepelerini kestikten sonra kalan yağın yarısıyle bu kuşkonmaz tepelerini sote etmeli Kuşkonmazların gövdelerini de ortadan kestikten sonra aynı yağda bunları da ayrı olarak sote etmeli
Pyrex bir kabı kalan yağla iyice buladıktan sonra ince bir tabaka beşamel salçası yaymalı Bunun üstüne bir omleti oturtmalı Üzerine kuşkonmaz saplarından bir kaç tanesini yayıp jambon kıymasını serpiştirmeli Peynirden de serpikten sonra tekrar bir kat beşamel salçası yaymalı
Böylece omlet, kuşkonmaz, jambon, peynir sırasını takip ederek eldeki malzemeyi sıralamalı En üste kuşkonmaz tepelerini yaydıktan sonra kabı orta ısılı bir fırına koyup 15 dakika kadar orada bırakmalı
Yemeğin pişmesi tamamlanınca pyrex kabı olduğu gibi sofraya götürüp servis yapmalı

Alıntı Yaparak Cevapla