Konu
:
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Diğer Ülkelerin Yemekleri
09-05-2012
#
21
Prof. Dr. Sinsi
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Şeftali merenge (Brezilya)
Kullanılacak malzeme:
1 kilo yarma şeftali,
100 gram pudra sekeri,
150 gram toz şekeri,
her şeftaliye dört tane hesabiyle yeteri kadar iç badem,
her şeftaliye iki tane hesabiyle yetecek karar acıbadem kurabiyesi,
2 yumurta
Yapımı: Şeftalileri kaynar suya atıp beş dakika içinde tutun, sonra suyu süzerek dökün
Şeftalilerin kabuklarını soyup ikiye bölün
Çekirdeklerini atın
Şeftalileri çekirdek yatakları havada kalacak biçimde bir pyrex tabağa düzenli bir biçimde yerleştirin
Üzerlerine pudra şekerini serpin
Kabı fırına sürüp burada on dakika bırakın
Pyrex'i fırından çıkarınca şeftalilerin çekirdek yataklarına önce birer badem onların üstüne de birer acıbadem kurabiyesi yerleştirin
Yumurtaların akını beyaz bir köpük durumuna gelinceye kadar çırpın
Sonra bu çırpılmış yumurta akına azar azar toz şekerini katın (bir kaşık kadarını bir kenarda saklayın)
Toz şekeriyle yumurta akı köpüğü iyice karıştıktan sonra şeftalilerin üstünü bu karışımla örtün
Sonra her birinin üstüne birer badem içi oturttuktan ve bir kenarda tutulan toz şekerini serptikten sonra pyrex kayık tabağı gene ılık bir fırına sürün
Yumurtanın akı sertleşip pembe bir renk alınca kabı fırından çıkarıp şeftalileri tabaklara bölün ve hemen servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul