09-05-2012
|
#28
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Diğer Ülkelerin Yemekleri
DJON PİLÂVI (HAITI)
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
2 bardak pilâvlık pirinç,
3 bardak et suyu,
2/3 bardak tereyağı,
30 gram kurutulmuş mantar,
50 gram pastırma yağı,
2 küçük baş soğan,
2 diş sarmısak,
3 çorba kasığı zeytinyağı,
yeteri kadar tuz
Yapımı: Pirinç, et suyu, tuz ve tereyağıyle bir pilâv pişirmeli Pilâv pişerken mantarları iyice yıkadıktan sonra üzerlerine sıcak su koyup bunları yarım saat kadar bu suda yumuşatmalı Sonra bu suyu süzmeli ve yumuşamış mantarları bir kenarda tutmalı Çemensiz pastırmanın sadece yağlı kısmından elli gram kadarını kalın kalın kesmeli ve bir dövecekle bu parçacıkları dövmeli
Bir tavaya dövülmüş pastırma yağıyle üç kaşık zeytinyağını, çentilircesine ince doğranmış soğanı ve kıyılırcasına ince doğranmış sarmısağı koymalı Kabı orta ısılı bir ateşe oturtmalı Tahta kaşıkla karıştırılacak karışım kavrularak pembeleşince bir kenarda tutulan mantarları bunların içine atmalı Bir-iki kaşık kadar sıcak su dökmeli ve mantarları karıştırarak pişirmeli
Mantarlı salça pişince demlenmekte olan pilâvın içine boşaltıp bir - iki defa harmanlamalı
Pilâvın demlenmesi tamamlanınca bunları bir servis tabağına almalı ve sıcak sıcak servis yapmalı
|
|
|