Konu
:
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Diğer Ülkelerin Yemekleri
09-05-2012
#
29
Prof. Dr. Sinsi
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Tokyo Bifteği
Her biri yüzer gram gelecek dört sığır dilimini dövecekle iyice dövdükten sonra geniş ve düz altlı bir kaba düzenli bir biçimde ve yanyana yerleştirmeli
Bunun üstüne kekikle karabiber ve tuz serptikten sonra yeteri kadar limon suyuyla zeytinyağı dökmeli ve kabı bir kenara bırakmalı
Vakit vakit çevrilecek sığır dilimleri bu marinatta en azından iki saat kadar dinlendirilmeli
İsteyenler bu marinata bir baş soğanı da rendeleyip katabilirler
Yemek vakti gelince odun kömürü ateşinin beş parmak yukarısına ızgarayı oturtup kızdırmalı
Izgara kızınca bunu zeytinyağına batırılmış bir tüyle yağlamalı ve sığır dilimlerini ızgaraya oturtmalı
Etin önce bir yüzünü sonra öbür yüzünü kızartmalı ve sığır dilimlerini çevresi kızartılmış patatesle süslenmiş servis tabağına yerleştirip servis yapmalı
İsteyenler garnitür olarak kızarmış patates yerine bir patates püresi veya iç bezelyeli pilâvdan da yararlanabilirler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul