Yalnız Mesajı Göster

Diğer Ülkelerin Yemekleri

Eski 09-05-2012   #30
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Diğer Ülkelerin Yemekleri




Romen Sarması

Süt danasının but tarafından kemiksiz olarak kesilecek 400 gramlık bir parçadan birçok ince dilimler çıkarmalı Bu dilimleri dövdükten sonra tuzlayıp biberlcmeli Bu dilimlerin üzerlerine ikişer - üçer biberiye yaprağı oturtmalı Onların üzerlerine de bu dilimler boyunda kesilmiş ince jambon dilimleri oturtmalı Et dilimleriyle jambon dilimlerini birlikte sararak açılmamaları için birer kürdanla tutturmalı
Bir tavaya 1 tatlı kaşığı sadeyağla 4 çorba kaşığı zeytinyağını koyup kızdırmaiı Yağ kızınca sarmaları içine atıp her yanlarını nar gibi kızartmalı Et sarmaları kızarınca kabın ağzını örtüp sarmaları on dakika pişirmeli Sarmalar pişince bunları bir servis tabağına almalı, yanlarına kızartılmış patates veya sote edilmiş bir sebze koyarak sofraya götürüp servis yapmalı

Alıntı Yaparak Cevapla