Konu
:
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Diğer Ülkelerin Yemekleri
09-05-2012
#
36
Prof. Dr. Sinsi
Diğer Ülkelerin Yemekleri
LOZAN USULÜ PEYNİR ERİTMESİ
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
600 gram emmenthal peyniri, (300 gram gravyerle 300 gram emmenthel peyniri karışımı da olabilir),
1 kaşık margarin yağı (tereyağı olursa daha iyi olur),
1 diş sarımsak,
1 kaşık nişasta,
tavla zarı iriliğinde ve biçiminde kesilmiş ekmek içi,
yeteri kadar tuz ve karabiber (karabiberin çorbanın pişirilişi sırasında öğütülmesi çorbaya ayrı bir tat verir)
Yapımı: Peyniri rendelemeli
Bir güvecin veya toprak çömleğin içten dibine ve kenarlarına kabuğu ayıklanmış sarmısağı iyice sürtmeli
Ezilmiş sarmısağı havanda iyice dövmeli ve margarin yağıyle birlikte güveçte hafifçe kızartmalı
Bir kevgirle sarmısağın kalıntılarını çıkarıp atmalı
Rendelenmiş peynirle bir tutam tuzu yağın içine atmalı ve güvecin altındaki ateşi iyice hafifletmeli
Tahta kaşıkla karıştırarak peyniri macun durumuna getirmeli (kaynamamasına dikkat etmek gerekir)
Peynir eriyip macun durumuna gelince sulandırılmış nişastayı azar azar katıp bu mecuna yedirmeli
Karabiberi de katıp kabı bir ocağın üstüne oturtmalı
Beri yanda ekmek kuşbaşı iriliğinde doğranmışsa bir sepete koyup üstünü bir örtüyle kapatmalı ve bu eritmeyle birlikte sofraya götürmeli
Yok ekmek tavla zarı küçüklüğünde doğranmışsa bunları kızgın zeytinyağında hafifçe kızartıp süzmeli ve sıcak sıcak bif sahana koyup ağzını örtmeli ve böylece sofraya götürüp eritmeyle birlikte servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul