Konu
:
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Diğer Ülkelerin Yemekleri
09-05-2012
#
40
Prof. Dr. Sinsi
Diğer Ülkelerin Yemekleri
SÜLÜN KARPAT (Romanya)
Kullanılacak malzeme (4 kişi İçin):
1 kiloluk bir sülün,
25 gram kurutulmuş mantar,
1 siyah domalan,
50 gram jambon,
50 gram margarin yağı,
1/2 bardak et suyu,
4 çorba kaşığı zeytinyağı,
yeteri kadar tuz ve karabiber
Yapımı: Kurumuş mantarları soğuk suya koyup ıslatmalı
Dört - beş gün buzdolabında bırakılmış sülünün tüylerini yolup içini çıkarmalı ve kıl gibi ince tüylerini tütsüleyerek giderdikten sonra bol akarsuda iyice yıkamalı
Sülünün ödünü patlatmadan ciğerinden ayırıp attıktan sonra yüreğini ve ciğerini bol suda iyice yıkamalı
Sonra bunları bir tatlı kaşığı margarin yağıyle birlikte tavaya koyup orta ısılı ateşte hafifçe kızartmalı
Sülünün içinden çıkanları birkaç dakika kızarttıktan sonra bunları tavadan çıkarmalı ve kıyarcasına ince doğramalı
Jambonla domalanı özel aletiyle dilimleyip kıyarcasına ince doğramalı ve bunları sülünün ciğeriyle yüreğine katmalı, tuzlayıp biberlemeli
Sülünün içini, dışını tuzlayıp biberledikten sonra bu av hayvanının karnını kıyılmış malzemeyle doldurmalı
Birkaç parça da margarin yağı koyduktan sonra sülünün ayaklarını ve kanatlarını gövdesine yapıştırarak salam bağlar gibi bağlamalı
Kalan margarin yağına zeytinyağını katıp bunları geniş bir tavaya koymalı ve kabı orta ısılı bir ateşe oturtmalı
Yağ kızınca sülünü tavanın içine oturtmalı
Vakit vakit çevirerek sülünün her yanını nar gibi kızartmalı
Sülünün her yanı kızarıp üstü kıtırlı bir kabuk bağlayınca azar azar sıcak et suyunu dökmeli
Kurutulmuş mantarın suyunu süzmeli
Sonra bunları bol suda yıkayıp tekrar süzmeli ve ufalayarak sülünün salçasına atmalı
Kıyılmış ve yıkanmış domalanı da kattıktan sonra tavanın üstünü kapamalı ve vakit vakit çevirerek sülünü iyice pişirmeli (gerekirse biraz daha sıcak et suyu dökmeli)
Sülün pişince tavadan çıkarıp sıcak bir yerde tutulan servis tabağına yerleştirmeli
Salçayı ezerek süzgeçten geçirmeli
Tekrar ateşe koyup kaynatmalı ve sülünün üstüne gezdirerek döküp servis yapmalı
Bu yemeğin yanı sıra bir patates püresi veya ıspanak püresi vermeli
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul