Yalnız Mesajı Göster

Diğer Ülkelerin Yemekleri

Eski 09-05-2012   #42
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Diğer Ülkelerin Yemekleri




İRMİK KÖFTELİ ERİK MARMELÂTI (SLOVAKYA)

İrmikli köfte için gerekli malzeme: (4 kişilik):
200 gram irmik,
140 gram tereyaı
2 çorba kaşığı kurutulmuş ekmek tozu
2 yumurta,
yeteri kadar tuz
Erik marmelâtı için gerekli malzeme:
Olgun ve taze 1 kilo erik
250 gram toz şekeri,
4 kaşık sirke

Yapımı: 100 gram tereyağını küçük parçalara bölüp porselen bir kâseye koymalı ve iyice döverek işlemeli Tereyağı yumuşak bir krema durumuna gelince bir çimdik tuzla yumurtaların sarılarını teker teker katıp karışmakta olan yağa yedirmeli Yumurtaların yedirilmesi sona erince karışmakta olan karışıma azar azar irmiği katıp yedirmeli
Karışım birbirine iyice yedirilince bundan küçük parçalar alıp iri kiraz boyunda yuvarlak köftecikler yapmalı Ateşe oturtulan bir tencereye tuzlu su koymalı Su kaynamaya başlayınca bu küçük irmikli köfteleri içine atmalı ve bunları onbeş dakika kadar kaynatıp haşlamalı
Bu süre sonunda bir kevgirle köfteleri sudan çıkarmalı ve sıcakta tutulan bir servis tabağının ortasına yerleştirmeli Küçük bir kapta artan tereyağını eritmeli İçine kurutulmuş ekmek tozunu serpmeli ve şöyle bir karıştırdıktan sonra bu yağı köftelerin üstüne dökmeli Tabağın çevresine de yapımı aşağıda anlatılacak marmelâtı boşaltıp servis yapmalı
Bir gece önceden erikleri bol suda ovalayıp iyice yıkamalı Sonra ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarmalı ve toprak bir tencereye doldurmalı Üzerlerine toz şekeri serpiştirmen Siraaai de gezdirerek döküp bütün gece böylece bırakmalı Ertesi gün eriklerle şurubunnu emaye bir tencereye boşaltıp hafif bir ateşe oturtmalı Sık sık karıştırarak erikler marmelât durumuna gelinceye kadar tenceredekiler hafif hafif kaynatmalı Marmelât olunca tencereyi ateşten indirmeli ve soğutup irmik köftelerinin çevresine boşaltmalı

Alıntı Yaparak Cevapla