Konu
:
Zeytinyağlılar
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlılar
09-05-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlılar
Zeytinyağlı çağla
Malzemeler
İkişer sap çok ince taze soğan, taze sarımsak
200 gr çağla
2 yemek kaşı zeytinyağı
1/2 yemek kaşığı şeker
bir fiske tuz
Taze soğan ve sarımsakları güzelce yıkayıp incecik doğrayın
Çağlaları yıkayın, enlemesine ortadan bölüp çekirdeklerini (daha da büyükse badem olacak kısımlarını yani) çıkartın
Ufak bir tencereye zeytinyağıyla birlikte soğan ve sarımsakları ekleyin
Azıcık kavurup çağlaları da ekleyin, tencerenin kapağını kapatıp arada bir silkeleyerek çağlaları kavurun
5 dk kadar sonra üzerini azıcık örtecek kadar ılık su ilave edip şeker ve tuzu da ekleyip, karıştırın ve tencerenin kapağını yine kapatıp 10 dk kadar ya da çağlalar yumuşayıncaya kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul