Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlılar

Eski 09-05-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlılar




Zeytinyağlı Sebzeli Enginar
MALZEMESİ
8 adet enginar
2 adet patates
2 adet havuç
1 yemek kaşığı un
1 bardak zeytinyağı
10 adet arpacık soğan
8 adet şeker
2 adet limonun suyu
4 bardak su
Dereotu
Tuz

TARİF
Patatesleri ve havuçları istediğiniz biçimde şekillendirin Arpacık soğanları soyun
Limonları sıkıp, yarısından limonlu su yapın Temizlediğiniz enginarları bu suda bekletin
Bir tencerede un ile zeytinyağını 2 dakika karıştırın İçine patatesleri, havucu, arpacık soğanları, şekeri, kalan limon suyunu ve tuzu atın 4 bardak su ilave edin Kaynayınca, enginarları limonlu sudan çıkarın Sapları yukarı gelecek şekilde tencereye yerleştirin Tencerenin ağzını tabakla kapatın Kısık ateşte 60 dakika pişirin
Enginarların soğumasını bekleyin Servis tabağına sapları alta gelecek şekilde yerleştirin Kenarlarına ve üstüne sebzelerinden koyun Dereotuyla süsleyerek, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla