Konu
:
Zeytinyağlılar
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlılar
09-05-2012
#
5
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlılar
Zeytinyağlı Sebzeli Enginar
MALZEMESİ
8 adet enginar
2 adet patates
2 adet havuç
1 yemek kaşığı un
1 bardak zeytinyağı
10 adet arpacık soğan
8 adet şeker
2 adet limonun suyu
4 bardak su
Dereotu
Tuz
TARİF
Patatesleri ve havuçları istediğiniz biçimde şekillendirin
Arpacık soğanları soyun
Limonları sıkıp, yarısından limonlu su yapın
Temizlediğiniz enginarları bu suda bekletin
Bir tencerede un ile zeytinyağını 2 dakika karıştırın
İçine patatesleri, havucu, arpacık soğanları, şekeri, kalan limon suyunu ve tuzu atın
4 bardak su ilave edin
Kaynayınca, enginarları limonlu sudan çıkarın
Sapları yukarı gelecek şekilde tencereye yerleştirin
Tencerenin ağzını tabakla kapatın
Kısık ateşte 60 dakika pişirin
Enginarların soğumasını bekleyin
Servis tabağına sapları alta gelecek şekilde yerleştirin
Kenarlarına ve üstüne sebzelerinden koyun
Dereotuyla süsleyerek, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul