Yalnız Mesajı Göster

Jalapeno Poppers

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Jalapeno Poppers




açıklama & notlar

Jalapeno biberleri Meksika biberleri içinde orta acılıkta olanıdır Buna rağmen içindeki tohumlar çıkınca o acılık kalmaz Bazen dibini ısırırken acılık hissedilir, ama tahammül edilmeyecek gibi değildir

içindekiler

8 adet jalapeno biberi

100 gr beyaz krem peynir

2 adet yumurta

1 su bardağı galeta unu

Kızartmak için sıvı yağ

hazırlanışı

Elinize bulaşık eldivenlerini takın, biberleri yıkayın ve tam ortasından, uzunlamasına ikiye kesin Bir çatal yardımıyla çekirdeklerini tamamen çıkartın Kestiğiniz biberleri birbirleriyle karıştırmamaya dikkat edin Biraz sonra onları tekrar, kestiğiniz yerlerden yüzyüze yapıştıracaksınız Artık, eldivenleri çıkarabilirsiniz

Bir bıçak yardımıyla krem peyniri, içini boşalttığınız biberin her iki iç tarafına iyice doldurun Üzerini düzeltin ve iki parçayı tekrar birleştirin Böylece içi peynir dolu biberleriniz, tekrar bir bütün gibi görünecek

Hazırladığınız biberleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa, tekrar yumurtaya ve tekrar galeta ununa bulayın

Biberlerin üzerini geçecek kadar yükseklikte, iyice kızmış sıvı yağda nar gibi olana kadar kızartın Kızartmayı orta ateşte yapmaya dikkat edin Çok yüksek ateşte galeta unu çabuk yanar Biberleri taksim taksim kızartın

Kızaran biberleri kağıt havluya çıkartın Zaten iyice kızmış yağda kızartılmışsa, çok yağ çekmemiş demektir Daha sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla